GLAD I Å SKRIVE?

Skal Fair Forlag bli en suksess, trenger vi å få tilsendt gode og spennende manuskripter. Drømmen er selvfølgelig å få inn et så bra manus at det bare er å bestille korrektur og ombrekking før vi trykker på produksjonsknappen. Imidlertid vet vi at det ikke kommer til å bli hverdagen vår. Derfor tar vi mer enn gjerne i mot alt fra idéer til en roman, påbegynte romaner som trenger hjelp for å komme videre og første utkast til romaner som trenger veileding for å komme i mål. Vi lover å engasjere oss uansett og også være fullstendig ærlige hvis vi mener at prosjektet ditt ikke har livets rett.

glad

VI ER INGEN LITTERATURSNOBBER

Vi som sitter og leser de manuskriptene vi får inn, er litteraturinteresserte mennesker, men jakter nødvendigvis ikke på en ny Ibsen eller Tolstoj. Samtidig er vi heller ikke interessert i det som så vakkert blir kalt underholdningslitteratur, men som heter kiosklitteratur på folkemunne. Det er det andre forlag som er flinkere på å utgi enn det vi er.

 

OGSÅ FOR ETABLERTE FORFATTERE

Når vi fokuserer så mye på debutanter som vi gjør, betyr ikke det at døren vår er stengt for etablerte forfattere. Vi er fullstendig klar over at mange av dem som ikke tilhører det absolutte toppsjiktet når det gjelder salg, ikke får den støtten og oppmerksomheten som de burde hatt krav på i det forlaget de er nå. Imidlertid må vi være så ærlige å innrømme at vi ikke har kapasitet til å motta alle de forfatterne i Norge som er misfornøyde med forlaget sitt. Når det er sagt, mener vi at vår måte å markedsføre bøker på, kombinert med høyere royalty-satser, kan være en grunn til å kontakte oss. Bare la oss slippe de forfatterne som i fullt alvor mener at de er Jo Nesbø eller Lars Saabye Christensen x 5, men at ingen andre har skjønt det ennå. Uansett: Du kan sende oss manuskriptet ditt både på papir og elektronisk. Husk å gi oss både mobilnummeret og e-postadressen din i tillegg til fullt navn. Mail- og post-adressen vår finner du nederst på siden.

GLAD I Å SKRIVE?

Hvert år er det visstnok omtrent 6.000 personer som prøver å bli antatt på norske forlag. Mange av disse er milevidt unna å bli forfattere, men det er også mange gode manuskripter som burde ha blitt bok.

Vi har aldri spurt våre forfattere om de har vært innom andre forlag før de kom til oss, men vi antar at noen har det. For oss spiller det mindre rolle. Vi mener oppriktig at de bøkene vi har utgitt, er utrolig bra.
Kulturrådet er heldigvis enig med oss. To av de tre romanene vi utga i fjor, ble med i innkjøpsordningen der. Så skriv i vei og sendt oss resultatet på mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

glad