Portåpneren - cover
HARDCOVER
495,-
VEIL PRIS

”Syndige folkeeventyr”

Nytt opplag!! I fjor ble «Syndige folkeeventyr» utsolgt før jul. Nå har vi fått trykket opp nytt opplag som bør holde til langt inn i 2023. Tar vi feil, nøler vi ikke med å få produsert et 3. opplag også, men det vil i så fall ikke skje før til neste år. Så skaff deg boken nå, enten den er til deg selv eller en gave.

”Syndige folkeeventyr” består av 36 håndplukkede eventyr innsamlet og nedskrevet av blant andre Asbjørnsen og Moe, men nå i modernisert språkdrakt. Flere av eventyrene har aldri vært publisert tidligere. Hvert eventyr har dessuten fått sin helt egen visualisering. 36 kunstnere/illustratører fra hele landet har gitt sine bidrag slik at boken har blitt noe langt mer enn bare en samling med eventyr.

 Mange av eventyrene har hatt som formål å underholde, og disse skjemteventyrene handler ofte om naive jenter, gutter, kvinner eller menn som lar seg lure. Andre av eventyrene handler om øvrighetspersoner som misbruker sin makt, og ofte er det presten som for gjennomgå og til slutt får sin straff. I vårt arbeid med boken har vi oppdaget at så å si ingen under 50 år her i landet har hørt om erotiske folkeeventyr. Derfor er det spesielt gledelig å nå publisere disse kulturskattene i ny drakt.

Madicken Shcei

Madicken Schei (25) har vært initiativtaker til boken og har selv vært redaktør, prosjektleder og designer. I tillegg har hun vært aktiv i arbeidet med å modernisere språket i eventyrene sammen med historikerne Sigrid Bø og Jarnfrid Kjøk. Madicken har også vært kontaktperson overfor de 36 kunstnerne/illustratørene. Hele prosjektet har tatt over 2 år å gjennomføre, og vi er ikke så lite stolte over boken som nå skal ut å stå på egne bein.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

adlibris.noark.no - bokkilden.no - bokklubben.no - bookis.nohaugenbok.no