Portåpneren - cover
HARDCOVER
350,-
VEIL PRIS

”Månens makt”

Da ”Dit månen drar” ble utgitt i 2016, fikk den raskt en hengiven lesekrets både blant ungdom og voksne. Historien om Månefolket som levde i Afrika for 60 000 år siden, var fascinerende og spennende lesing. ”Månens makt” er en frittstående oppfølger, og denne gangen følger vi hele stammen på en farefull vandring. Her er blodslit, interne intriger og andre uventede stammer plutselig en del av tilværelsen, og de andre stammene er ikke alltid like enkle å ha med å gjøre.

Mange vil nok tro at folk som levde i stammer så langt tilbake i tid, var noen primitive skapninger, men vil bli overrasket hvor likt menneskene tenkte og følte som det vi gjør i dag. Selv om det kanskje ikke har vært forfatterens intensjon, er det lett å trekke en parallell mellom hvor skeptiske bofaste stammer var når en ukjent stamme plutselig dukket opp og hvordan vi reagerer i dag på båtflyktninger fra afrikanske land. Uansett har forfatteren helt spesielle forutsetninger for å skrive om stammesamfunnene 60 000 år tilbake i tid.

bjorn grinde

Bjørn Grinde er biolog og forfatter. Hans hovedinteresse er å forstå hvordan evolusjons-prosessen har formet mennesket, en interesse som er knyttet til arbeidet hans ved Folkehelseinstituttet der han forsker på livslykke og mental helse. Grinde har tidligere skrevet ti fagbøker om mennesket som er utgitt på flere språk, samt laget filmer og en app for iPhone (se grinde.one). ”Månens makt” er hans andre roman.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

adlibris - ark.no - bokkilden.no - bokklubben.no - bookis.no - haugenbok.no - tanum.no