Portåpneren - cover
HARDCOVER
300,-
VEIL PRIS

”Utegym i minusgrader”

er først og fremst en ungdomsbok, men de voksne som har lest manuset, synes også at dette er en utrolig sjarmerende historie. Den handler om Paul som er 16 år og skal begynne i ny klasse, på ny skole og i ny by. Spørsmålet han stiller seg selv første skoledag, er hva som egentlig er spesielt med ham. Han ser på seg selv som en kar på det jevne og skulle gjerne ha frontet det nye miljøet med noe han var spesielt god på.

Gjennom året er vi med Paul i en famlende start i det nye miljøet, søk etter nye venner, en avstandsforelskelse som plutselig utvikler seg til noe mer, eller gjør den det? Vi blir med på fester og en lett absurd sjekkekonkurranse i den lokale nærradioen, og ikke minst treffer vi et persongalleri i boken det er lett å kjenne seg igjen i og lett i å bli glad i. At forfatteren jobber med ungdom til daglig og samtidig har fått med seg hva som betyr noe for dem og hva de eventuelt sliter med, er ganske åpenbart.

oystein samson tjentland

Øystein Berdines Samson Tjentland (f. 1979) kommer fra Tromøya og er nå bosatt i Fredrikstad. Til daglig jobber som lektor i videregående skole hvor han underviser i engelsk og historie. Tidligere har han arbeidet en rekke år med lederrekruttering og rådgivning i Oslo og London. ”Utegym i minusgrader” er hans første bokutgivelse.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

adlibris - ark.no - bokkilden.no - bokklubben.no - bookis.no - haugenbok.no - tanum.no