Kodenavn ROC - cover
HARDCOVER
350,-
VEIL PRIS

”Kodenavn ROC”

Året er 1950. En norsk sjømann blir tilbudt jobb i Hong Kong. Oppdragsgiver: Den norske etterretningstjenesten. Alt for sent oppdager sjømannen at han er viklet inn i noe så ondsinnet, grusomt og farlig at det bare finnes to veier ut. Blind lydighet eller døden.

Selv om dette er en roman, beskriver den en rekke hendelser man nesten ikke kan tro var mulige, men som viser seg å stemme likevel. Kodenavn ROC viser et rått og kynisk spill utført av USA og med Norge som alliert under den kalde krigen mellom øst og vest i perioden 1950 til 2000. Boken dokumenterer at Norge deltok langt mer enn hva som var parlamentarisk forsvarlig. Dette er et sjokkerende dypdykk til en svunnen tid der forfatteren tar leseren med til ekstreme og eksotiske steder med mafia i skreddersydde dresser, vakre kvinner, dyr parfyme, spennende arkitektur og fantastisk natur, men også narkotikaproduksjon, rå vold og utnytting av uskyldige kvinner og barn. Nå er forfatteren tilbake med rystende avsløringer om Norges deltagelse i CIAs kanskje dristigste operasjon noen gang.

jesper

Jesper Enerstvedt (1967) er født i Tromsø og er utdannet ved Journalisthøyskolen i Oslo. Han har reist til de fjerneste avkroker der normale folk ikke ferdes. Dette var bakteppet for den kritikerroste debutromanen hans, ”Anton” som utkom i 2013. Hans andre roman, ”Norsk suppe”, er et oppgjør med inngrodde norske holdninger og skrevet med humor og sleivspark. ”Kodenavn ROC” er hans tredje roman og vil antagelig skape heftige diskusjoner i vår politiske andedam.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

ark.no - bokkilden.no - bokklubben.no - bookis.nohaugenbok.no - tanum.no