HARDCOVER
300,-
VEIL PRIS

FANGET

Denne brannfakkelen av en bok er mer aktuell enn noen gang og handler om norskfødte Amina med pakistanske foreldre. Som tenåring blir hun med foreldrene på sommerferie til Pakistan, og plutselig blir dette en historie på liv og død. Boken er innkjøpt av Kulturrådet.

Beente Adam skriver under pseudonym på grunn av redsel for egen sikkerhet. I en kultur hvor kvinnen er mannens eiendom, kan man ikke ta sine egne valg ustraffet. Boken er langt på vei selvopplevd.

Denne brannfakkelen av en bok handler om Amina som er født og oppvokst i Norge med pakistanske foreldre som oppdrar henne i tråd med egen kultur og religion. Første del av romanen er en lavmælt fortelling om hvordan det er å vokse opp i Norge når man er annerledes. Mobbingen begynner allerede i barnehagen og forsterker seg da Amina begynner på skolen. Den virkelige dramatikken starter imidlertid da hun blir med foreldrene sine til Pakistan en sommerferie. Plutselig blir dette en historie på liv og død.

Forfatteren skriver under pseudonymet Beente Adam, og følgelig kan vi ikke vise et bilde av henne. At hun velger å ikke stå frem, skyldes rett og slett redsel for egen sikkerhet. I en kultur hvor kvinnen er mannens eiendom, kan man ikke ta sine egne valg ustraffet.

 

 

HER KAN DU KJØPE BOKEN:

ark.no - bookis.no - haugenbok.no - tanum.no

ebok